Aanbod voor mensen met een beperking

We organiseren wekelijks activiteiten, ontmoetingen en daguitstappen voor mensen met een beperking. Het aanbod is heel breed: een wandeling, naar de cinema, bowlen, uit eten, naar een pretpark... We gaan "op schok" in kleine groepen van 7 personen. We voorzien per activiteit 2 begeleiders. Zij zorgen voor de sfeer, zijn op de hoogte van de timing en zorgen dat de activiteit vlot verloopt.

Iedereen is welkom bij ons, ongeacht je leeftijd! Of je nu in een woonvoorziening, bij je ouders of (begeleid) zelfstandig woont, het maakt niet uit. Iedereen kan deelnemen aan onze activiteiten.

Op Schok  richt zich naar jongeren en volwassenen met een beperking. In welke vorm of mate er sprake is van een beperking, is niet bepalend voor jouw deelname. We verwachten wel een vrij hoge mate van zelfredzaamheid van de deelnemers.

Het grootste deel van de deelnemers zijn personen met een lichte verstandelijke  beperking, maar personen met een fysieke beperking zijn zeker ook welkom!

In welke mate de activiteit rolstoeltoegankelijk is, kan je zien op basis van dit icoon

Als je je wil inschrijven en je bent een rolstoelgebruiker of je hebt een andere fysieke beperking, dan moet je dit steeds laten weten  in de inschrijvingsfiche. We kunnen enkel een goeie ondersteuning bieden als we dit geruime tijd op voorhand weten. We bekijken steeds iedere vraag apart en proberen in te schatten of we op jouw vraag kunnen ingaan of niet.

Let op: als we niet op de hoogte waren van je fysieke beperking, dan kan het zijn dat we je niet kunnen meenemen op activiteit!

Aanbod voor regulier jeugdwerk

Ben jij geëngageerd in een reguliere club en heb jij een vraag? Contacteer ons dan. We werken graag samen om jullie te informeren hoe je inclusief kan werken. Daarnaast geven we ook vormingen via het platform Jeugdwerk voor Allen.

Wie is wie?

Geertrui

Geertrui is een echte actieveling
die houdt van sporten in de natuur.

Elisa

Elisa is een echte losbol
die houdt van lachen en plezier

Is dit niet wat je zoekt? 

Dan kunnen we jou ook individueel begeleiden & samen zoeken naar een toffe hobby op jouw maat! We werken samen de drempels weg zodat je kan deelnemen aan activiteiten van een ‘gewone’ club of vereniging. Voor deze begeleiding is een VAPH erkenning niet noodzakelijk. Bij voorkeur woon je in regio Gent en woon je niet in een residentiële setting. De dienstverlening is gratis.

Wil je meer weten of  kennismaken met de vrijetijdscoach? 

Neem dan contact op via 09 216 26 60  of [email protected].

Initiatief

Op schok is een initiatief van vzw Kompas

Met ondersteuning van

Partners