Wat is Kompas?

Kompas is een vergunde zorgaanbieder en ondersteunt mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd. Hiervoor werkt Kompas met een kern van professionele medewerkers en veel vrijwilligers.

Aanbod voor mensen met een beperking

We organiseren wekelijks activiteiten, ontmoetingen en daguitstappen voor mensen met een beperking. Het aanbod is heel breed: een wandeling, naar de cinema, bowlen, uit eten, naar een pretpark… We gaan “op schok” in kleine groepen van 7 personen. We voorzien per activiteit 2 begeleiders. Zij zorgen voor de sfeer, zijn op de hoogte van de timing en zorgen dat de activiteit vlot verloopt.

Iedereen is welkom bij ons, ongeacht je leeftijd! Of je nu in een woonvoorziening, bij je ouders of (begeleid) zelfstandig woont, het maakt niet uit. Iedereen kan deelnemen aan onze activiteiten.

Op Schok  richt zich naar jongeren en volwassenen met een beperking. In welke vorm of mate er sprake is van een beperking, is niet bepalend voor jouw deelname. We verwachten wel een vrij hoge mate van zelfredzaamheid van de deelnemers.

Het grootste deel van de deelnemers zijn personen met een lichte verstandelijke  beperking, maar personen met een fysieke beperking zijn zeker ook welkom!

In welke mate de activiteit rolstoeltoegankelijk is, kan je zien op basis van dit icoon

Als je je wil inschrijven en je bent een rolstoelgebruiker of je hebt een andere fysieke beperking, dan moet je dit steeds laten weten  in de inschrijvingsfiche. We kunnen enkel een goeie ondersteuning bieden als we dit geruime tijd op voorhand weten. We bekijken steeds iedere vraag apart en proberen in te schatten of we op jouw vraag kunnen ingaan of niet.

Let op: als we niet op de hoogte waren van je fysieke beperking, dan kan het zijn dat we je niet kunnen meenemen op activiteit!

Aanbod voor regulier jeugdwerk

Wil je jouw vrijetijdsorganisatie toegankelijker maken voor mensen met een beperking, maar weet je niet waar te beginnen of bots je ergens tegen aan?

Stel jouw vraag via <a href=”mailto:activiteiten@vzwkompas.be”>activiteiten@vzwkompas.be</a> en we bieden ondersteuning op maat van jouw organisatie via een vorming of een traject.

Mogelijke thema’s: jongeren en volwassenen met een beperking, inclusie en diversiteit.

Wie is wie?

Geertrui is een echte actieveling
die houdt van sporten in de natuur.

Jasmien is een echte genieter
die houdt van lekker eten en toneel spelen.

Is dit niet wat je zoekt? 

Dan kan de vrijetijdscoach jou ook individueel begeleiden & samen met jou op zoek gaan naar een toffe hobby op jouw maat! Check onze flyer voor meer info.

Wil je meer weten of  kennismaken met de vrijetijdscoach?  Neem dan contact op via 09 216 26 66  of vrijetijdscoach@vzwkompas.be.

Op Zwier organiseert reizen voor volwassenen met een beperking.

Heb je een beperkt budget? Het Rap Op Stap kantoor helpt jou met het boeken van vakanties, daguitstappen, sport- en cultuuractiviteiten in Vlaanderen, het samenstellen van budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Interesse? Neem contact op via 0490 56 14 80 (kantoor Wondelgem), 09 216 26 64 (kantoor Sint-Kruis-Winkel) of rapopstap@vzwkompas.be

Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen.